BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ha csak Lányi Zsolt nem lett volna képes arra, hogy megkülönböztesse azt (Közbeszólás az ellenzéki padsorokból: Ne személyeskedj!), hogy valakiről azt mondjuk: nem kívánatos, hogy kormányra kerüljön, attól, hogy valakire azt mondjuk, hogy nem kívánatos, hogy jelen legyen a politikában és a társadalomban, akkor nem kellett volna szót kérnem.
De nem csak Lányi Zsolt nem tett különbséget a két dolog között. A nemzetközi politikában, minden ország belpolitikájában a politikai pártok azzal is igyekszenek a választókat megnyerni, hogy az ellenfél hatalomra kerülése baj lenne. A francia jobboldal azzal riogatta a választókat ebben a választási kampányban, hogy milyen baj lenne, ha a szocialisták kormányra kerülnének. Így volt ez Magyarországon is négy évvel ezelőtt a választási kampányban. (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból: Nem biztos!) Talán még emlékeznek rá, tisztelt képviselőtársaim.
A dolognak azonban az a lényege, tisztelt képviselőtársaim (Zaj.) - és a Kisgazdapárt hozzászólása kapcsán alakult ki ez a vita -, hogy azt mondom-e, hogy a vetélytárs ne kerüljön kormányra, mert az ilyen és ilyen veszéllyel járna, vagy azt mondom, hogy a vetélytárs féreg, és féregirtással kell ellene fellépni (Taps a kormánypártok soraiban.), vagyis a társadalomból kell eltávolítani! Ez az egyik dolog, amit világosan kell látni. Mindenki tudja, hogy ki az, aki féregnek minősíti a politikai ellenfelet ebben az országban. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Így van!)
A másik kérdés pedig - ha már a francia példa szóba került -: aki megnézte a francia választási eredményeket, az tudja, hogy a jobboldali pártoknak többségük lett volna sok választókerületben, ahol végül a baloldaliak győztek, de nem győzött a mérsékelt jobboldal, mert nem volt hajlandó összefogni a szélsőjobboldallal. (Taps a kormánypártok soraiban.) Ezt Magyarországon jó lenne, ha mindenki, aki mérsékelt jobboldalinak véli, hiszi és gondolja magát, megtanulná a francia, az angol, a német és az osztrák középjobbtól.
Köszönöm szépen. (Közbeszólások a kormánypártok padsoraiból: Így van! - Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit