DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Szerencsés lett volna, ha Vitányi Iván tisztázza, hogy a Magyar Szocialista Párt milyen különbséget lát a szociáldemokrácia és a demokratikus szocializmus között, mit ért alatta. Ez az igazi kérdés, tisztelt képviselőtársaim!
Jospin győzelmével kapcsolatban pedig idézek egy rövid kis megfogalmazást. Egy New York-i szakember szerint, ha szocialista győzelem esetén a Maastricht-ellenes kommunisták is a kormányba kerülnek, Franciaország gazdasági értelemben öt-tíz évet hanyatlik vissza a múltba. Franciaországban a kommunisták hirdetnek demokratikus szocializmust, és nem szociáldemokráciát. De ez csak az egyik kérdés, tisztelt képviselőtársaim. A másik ennél súlyosabb: az a típusú politizálás, amely másokról kirekesztést mond, majd saját maga rekeszt ki bizonyos politikai erőket, az borzasztó furcsa irányba akarja elvinni az országot.
Egyébként is megdöbbentő számomra - és a Magyar Demokrata Néppárt számára - az a jelenség, hogy a különféle politikai erők - beleértve ilyenfajta kifejezések után a Szocialista Pártot is - nem a megoldások versenyét látja egy választási küzdelemben, hanem egymás megsemmisítésére irányuló törekvést. Ez rendkívül szomorú, tisztelt képviselőtársaim, mert a kölcsönös lejáratás (Közbeszólások a kormánypártok padsoraiból.), a kölcsönös vádaskodás az egész politikai rendszert, az egész demokráciát járatja le. Ha ezzel szándékoznak választási kampányba indulni, sokkal rosszabb helyzetbe kerül az ország, mint amiben eddig volt.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit