DR. SZABAD GYÖRGY

Full text search

DR. SZABAD GYÖRGY
DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): (Hangosítás nélkül.) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az, hogy az információszabadság közügy, olyan megállapítás... - nincs hang. Most már van hang...
Tehát az információs szabadság közügy - fogalmazta meg Mészáros István László, és a Magyar Demokrata Néppárt teljes egyetértésével találkozik e kijelentés; ha pedig követelmény, még inkább.
Egyetlen utalásához szeretnék kapcsolódni. Sokszor elhangzik, hogy a Fekete Doboznak annak idején az Ellenzéki Kerekasztalról készített filmje miért nem kerülhet a közönség elé. Legalább egy tucatszor nyilatkoztam, és most megragadom az alkalmat, hogy a nyilvánosság előtt elmondjam: sokunknak, akik az Ellenzéki Kerekasztalban részt vettünk, kívánsága, hogy amit erről mód van feltárni, azt feltárni, közölni kell. Volt kifogásunk, és van kifogásunk az ellen azonban, hogy "Ellenzéki Kerekasztal" címén peregjen egy olyan film, amely válogatást ad az Ellenzéki Kerekasztal anyagából. Abban az esetben, ha a válasz az, hogy terjedelme miatt nem közölhető, ismételten, sokan, jómagam minden alkalmat megragadva közöltük: semmi kifogásunk, hogy ez leadásra kerüljön, de csak olyan címmel, amely világossá teszi, hogy válogatásról van szó. Mert nem mindegy, hogy mit vél látni a közönség! A válogatás mindig bizonyos szubjektivitást jelent - akkor közölni kell, hogy erről van szó.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit