LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Nem tudom, miért csodálkozunk azon, hogy ilyen érettségi tétel van ma Magyarországon, hiszen gyermekeinket, a jövő generációját az életre kell nevelni. Az életre nevelés az én időmben úgy történt, hogy szép eszméket tanítottak, szép dolgozatokat kellett írni az emberi humánumról, az emberi jóságról, a hazaszeretetről stb. Most azonban az életre nevelés az, hogy becsületes, tisztességes munkával nem lehet megélni, nem lehet keresni, hanem a fiatalság lehetőleg olyat válasszon, ami gazdaságilag kifizetődő. Nem lényeges, hogy ennek legyen erkölcsi alapja, nem lényeges, hogy a nemzet szempontjából legyen tartása a munkavállaló fiatalnak, hanem érvényesüljön.
A pénz hatalma, az erkölcs teljes elzüllesztése látható a társadalomban, és ez kerül be életszerűen egy érettségi tétel szövegébe; mert tudomásul kell venni, hogy a liberális gondolkozás következtében azt szeretné a mai liberális társadalom, hogy a következő nemzedék, a ma született és most felnövő fiatalok ebben a szellemiségben éljenek, és felejtsék el azokat a szent eszméket, amit minden magyarnak, minden nemzetben gondolkozó embernek kellene éreznie, és amire nevelni kellene. Ez a nevelés céltudatos tönkretételét, az emberek erkölcsi érzéktől való céltudatos megfosztását célozza. Sok ilyen érettségi tétel lesz, mindaddig, amíg ez a kormányzat hatalmon maradhat, és a nemzetnek ezt a mérgezését tovább folytathatja. Remélem, nem sokáig.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki oldalon.)
(8.40)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit