NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mi történik most? Egy problémát jelzett egy kereszténydemokrata képviselő, a kormánypárti képviselők pedig fel vannak háborodva, hogy ezt a problémát jelzi, cenzúráról beszélnek, államvallásról, a katolicizmusról. Képviselőtársaim! Nem erről van szó. Arról van szó, hogy az érettségi tételekbe valamilyen módon bekerült egy olyan tétel, amely indirekten népszerűsíti a prostitúció foglalkozását. Erre azt mondja egy kereszténydemokrata képviselő, többi ellenzéki képviselőtársával, hogy nem igazán szerencsés, ha ilyen érettségi tételek vannak.
Én azt szeretném mondani, tisztelt képviselőtársaim, hogy a jog az egy dolog. Egyetértünk, valóban, bizonyos autonóm testületek készítik el ezeket a dokumentumokat; de örülnék, hogyha egy államtitkár vagy legalább egy kormánypárti képviselő azt mondaná, hogy tényleg nem szerencsés ilyen tételeket elkészíteni, és majd igyekszünk konzultálni velük; ha elfogadják, akkor reméljük, hogy abból jobb lesz. De értsék meg, kormánypárti képviselőtársaim, hogy alapja van az ellenzéknek arra, hogy feltételezze, ezek nem véletlenül születnek meg, hiszen kormányzati segédeszközként születtek már olyan plakátok, amelyeket itt most nem kívánok illusztrálni, mert azt hiszem, önök emlékeznek rá, és hogy ne vádolhasson meg engem Horn Gábor állampárti cenzúrával.
Ezért én szintén ki szeretném fejezni, meg vagyok döbbenve, kormánypárti képviselőtársaim, hogy egy minimális érzékenységük nincsen arra a problémára, amit a kereszténydemokrata képviselőtársak felvetettek. Itt hadd idézzem azt, önöknek, úgy tűnik, teljesen mindegy az, hogy mit vet fel az ellenzék: önök kategorikusan, frontálisan nekimennek, támadnak, vádaskodnak cenzúrával és álszentséggel.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit