NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Elgondolkodtatónak tartom, hogy a kapitalizmus építését elutasítja a magyar kormányzó párt, ugyanakkor ezzel szembeállítva a szocializmus célkitűzését fogalmazza meg. Szekeres Imre ezt tette. Ez a megközelítés nincs összhangban azzal, amit Vitányi Iván kifejtett. Az a probléma, tisztelt képviselőtársaim, hogy Szekeres Imre pont az ellenkezőjét mondta annak, mint amit Vitányi Iván mondott, mert ő kategorikusan úgy fogalmazott, hogy nem a kapitalizmust építjük, hanem a demokratikus szocializmust. Ez azt sugallja, hogy igenis rendszerként szemléli a kapitalizmust is és rendszerként szemléli a demokratikus szocializmust is.
Még egy dolog, tisztelt képviselőtársaim. A demokratikus szocializmust a hetvenes-nyolcvanas években az önök szájából már hallottuk.
(9.10)
Tehát arra lennénk kíváncsiak, hogy miben változott az elképzelésük. Ha ezt nem teszik hozzá, akkor nem Eduard Bernstein, nem a nyugati szociáldemokraták összefüggésében fogjuk a demokratikus szocializmust értelmezni, hanem félő: azzal fogjuk összevetni, hogy mennyiben különbözik ez attól, mint amit önök a '80-as években értettek ezen a kategórián.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit