NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Orosz István gondolatmenetét is idézném - üdítő volt egyébként a ma délelőtti hozzászólása. Úgy vélem, nem megoldás, hogy egyéni támogatásokkal próbáljuk kiváltani a kollégiumok intézményét. Tehát ez a koncepcionális dilemma, azt hiszem, nem dilemma, nem lehet a kollégiumokat felszámolni.
Különösen indokolja a kollégiumok fenntartását, hogy Magyarország eleve rendkívül Budapest-centrikus ország, tehát a vidéki fiatalok fővárosi tanulásának ez egy elengedhetetlen tartozéka, ami egyébként értelemszerűen mobilitási csatorna is.
Én nem értettem teljesen, hogy mit hallottunk itt a Szocialista Párt részéről az önkormányzati hatáskörről. Itt most nem erről van szó. Semmi köze az önkormányzatoknak, nevezetesen a XXII. kerületi önkormányzatnak a nagytétényi kollégiumhoz. Itt most a felsőoktatásról beszélünk, ez pedig a Művelődési Minisztérium hatáskörében van.
Ami Nagytétényre vonatkozik, ezzel kapcsolatban hadd mondjam el, államtitkár úr, hogy az elmúlt hat évben kifizetett bérleti díjból már megvehette volna a Művelődési Minisztérium az Eravis épületét. Ezer diákot úgy az utcára tenni, hogy széttárjuk a karunkat, és azt mondjuk, hogy ez nem kollégium, holott idáig effektíve egyébként az volt, és az MM kivonul a területről, én azt hiszem, hogy ez nem egy elfogadható eljárás. Erre próbálta meg Dobos Krisztina felhívni a figyelmet. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit