DR. LOTZ KÁROLY

Full text search

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! Ennek ellenére meg fogom nézetni egy-két napon belül természetesen, hátha lehet ezen is változtatni, valamint segíteni.
Június 1-jétől valóban a korábbi Frankfurt am Main és Budapest között közlekedő Bartók Béla Eurocityt meghosszabbítottuk Miskolcon át Debrecenig, így újabb közvetlen összeköttetés jött létre Magyarország északkeleti része, illetve Nyugat-Európa között, így a zempléni térség is jobban bekapcsolódhat ebbe a vérkeringésbe.
Jelentős igény van - és ezt a német vasúttársaság is kezdeményezte, és nagy örömmel vette - Németország és hazánk északkeleti térsége idegenforgalmi kapcsolatának megteremtése, javítása érdekében. Ennek megfelelően a vonat Miskolcról Nyíregyházán át Debrecenbe megy, továbbá Füzesabonyban áll meg. Füzesabonyból teremt csatlakozást Eger és Hortobágy felé. Igazából az a probléma, hogy az európai egységes szempontok szerint közlekedtetett eurocity vonatok alapvető követelménye, hogy menetidejüket a gyakori megállások ne veszélyeztessék. Ezért a MÁV ma nem lát lehetőséget, illetve nem tartja indokoltnak, hogy a Bartók Intercity megálljon az említetteknél több helyen, hiszen az ez évi új menetrend sem változtatta meg Szerencs - megítélésük szerint kielégítő - vasúti kiszolgálását.
Naponta továbbra is hat vonatpár teremti meg a közvetlen összeköttetést a fővárossal és további 18 pár vonat a térség nagyvárosaival. A délelőtti és délutáni napszakokban óránkénti indulással lehet eljutni a mintegy 40 km-re lévő Miskolcra is. Megjegyzem, hogy kísérletképp '95-ben közlekedtetett a MÁV egy intercity Budapest vonatot, a fizető utasok száma a két vonaton összesen nem érte el a 30 főt, így a MÁV kénytelen volt a szolgáltatást leállítani. Ennek ellenére meg fogjuk vizsgáltatni néhány hónap után, hogy milyen tapasztalatok vannak, szükség vagy lehetőség esetén nincs kizárva a módosítás.
Köszönöm a kérdését. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit