RUSZNÁK MIKLÓS

Full text search

RUSZNÁK MIKLÓS
RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Köszönöm szépen, elnök asszony, a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Körülbelül egy éve hasonló témájú kérdést tettem fel a miniszter úrnak azzal, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a munkanélküliség nagymértékben növekedett.
Akkor arra gondoltam, hogy a választási ígéretüket betartják, amely úgy szólt, hogy "új munkahelyeket teremtünk, különösen a válság sújtotta régiókban". Ez már, azt hiszem, csak az ígéret szintjén marad, hisz úgy látszik, hogy visszavonhatatlanul közeledik és megkezdődik az 1998-as választási kampány, az új ígérgetések első felvonása. Horn Gyula miniszterelnök úr, de a kormány többi tagja is a hétvégi falugyűléseken, fórumokon sikerpropagandát folytatva egyre többször hangoztatja nagy nyilvánosság előtt, hogy csökkent a munkanélküliség, és jelenleg már több munkahely keletkezik, mint amennyi megszűnik.
(14.20)
Nos, miniszter úr, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ez teljes mértékben nem igaz és igaztalan, és félrevezetése a megye, de az egész ország állampolgárainak is.
1997 április folyamán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében nyilvántartott munkanélküliek létszáma: a kirendeltség nyilvántartásában összesen majdcsak 60 ezer fő regisztrált munkanélküli szerepelt. Az elmúlt év április hónapjához mérve továbbra is jóval nagyobb a munkanélküliség a megyében, jelenleg majdcsak 3000 fővel több munkanélküli tart kapcsolatot a munkaügyi szolgáltatással, mint 1996 áprilisában. A megye néhány körzetében szinte elviselhetetlen a munkanélküliség nagysága, Abaúj-Zemplén térségben közel 30 százalék, akárcsak Bodrogköz-Hegyköz térségében. És ami a legszomorúbb, hogy a munkanélküliek közül április végén majdcsak 5000 fiatalt pályakezdőként tartanak nyilván a kirendeltségek.
Kérdezem ezért a miniszter urat, hogy nem lenne-e helyesebb igazat mondani, és a tényleges helyzetet látva, ismerve, a sokat emlegetett munkahelyteremtés eszközével foglalkozna a kormány az elmaradott térségekben.
Várom miniszter úr válaszát. (Taps a KDNP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit