SASVÁRI SZILÁRD

Full text search

SASVÁRI SZILÁRD
SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Magam is csak megköszönni tudom a földhivatali dolgozóknak a munkáját. Ez azonban nem változtat azon a helyzeten, ami most van. Ez a helyzet ugyanis arról szól, tisztelt államtitkár úr, hogy az a rendszer, aminek a segítségével a polgároknak nem kellett volna elmenni a földhivatalhoz sorban állni, hanem az önkormányzathoz kellett volna elmenni, pontosan azoknak a tulajdoni lapoknak a kiadásánál van a legnagyobb gond, amit az önkormányzatnál kérnek. Magyarán, arra késztetik megint a polgárokat, hogy menjenek be a Bocskai úti földhivatalba, álljanak sorba, kössenek üzletet olyan "üzletemberekkel", akik például ma már a sorszámot is pénzért árulják, akik például a tulajdonilap-másolat megszerzését bevezető áron kínálják a piacon. Ilyenek a viszonyok! A múlt héten verekedés volt a Fővárosi Kerületek Földhivatalánál.
Tisztelt Államtitkár Úr! Én tudom jól, hogy a balhénak csak az egyik fele tartozik önhöz, hiszen a földhivatal részben a Földművelésügyi Minisztérium alá tartozik, részben pedig a Demszky Gábor vezette fővároshoz. Nyilvánvalóan hogy ha az egyik fél megpróbál megtenni mindent, hogy a földhivatali dolgozók tisztességgel tudjanak dolgozni, és a másik meg semmit sem tesz ennek érdekében, akkor ebből ez a helyzet alakulhat ki. Hiszen csak abban a helyzetben lehet jól működni, hogyha a helyi önkormányzatoknál leadott kérelmeket a földhivatal kiszolgálja, ne adj' isten, prioritást ad nekik. De én ezt még nem is tartanám jó ötletnek. Azt gondolom, hogy az lenne a szerencsés dolog, hogyha egyszer ezt el tudnák végezni. Épp ezért teljesen fölösleges volt leállni például a számítógépes rendszerre való átállás kapcsán, hiszen vannak olyan informatikai rendszerek, munkaszervezési módszerek, amelyek lehetővé teszik azt, hogy a leállás minimális legyen, akár egy-két napot vegyen igénybe, és szükségtelen volt jó néhány önkormányzatnál a több hónapos szünet.
Tisztelt Államtitkár Úr! Azért nem tudom ezt a választ elfogadni, mert az említett szempontok miatt olyan kaotikus helyzet alakul ki a polgárok számára a fővárosban, amit nem lehet elviselni, nem lehet négy-ötezer forintot fizetni üzletembereknek tulajdonilap-másolatért, sorszámért, nem tudom, hány száz vagy hány ezer forintot.
Ez a helyzet elfogadhatatlan, és ezen a helyzeten változtatni kell! Válaszát nem tudom elfogadni. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit