DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Elnök asszony, tényleg röviden szólnék, nem is használom ki a két percet. Ezekben a hozzászólásokban egy csúsztatás van: itt ötven képviselő jogának korlátozásáról van szó, és nem az ellenzéki képviselők jogának a korlátozásáról. (Dr. Szájer József: A kisebbségi jogokról van szó.) Ha jól nézem a saját frakciónkat, még mindig kitelik belőle négyszer ötven képviselő. Azt hiszem, nem az ellenzéki jogok korlátozásáról van szó. Ez az egyik dolog. Az elmúlt időszak tanulságai alapján sem erről lehet szó.
A másik oldalról pedig jeleznem kell, hogy a többségi jog fenntartása majdnemhogy értelmetlen, ha a Házszabály összes rendelkezését egymás után tesszük. Ha a politikai tudományokat és a szociológiáját nézzük ennek az intézménynek, akkor is majdnem értelmetlen, hiszen a kormány saját javaslata ellen valószínűleg nem fog a történelemben az Alkotmánybírósághoz fordulni, mint ahogy a kormánypártok alkotják a parlamenti többséget, a mindenkori kormánypártok. Teljesen értelmetlennek tűnne, hogy parlamenti többséggel hozzuk ezt a határozatot, amelyre nagyon kivételesen kerülhetett sor, amikor már mindenki bizonytalan volt a jogrendszeri kérdések megítélésében. Azt hiszem, ez az a kivétel, amely nem igazán erősíti a szabályt.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit