SASVÁRI SZILÁRD

Full text search

SASVÁRI SZILÁRD
SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Tudomásom szerint az idei tavaszi bevonulás időpontja a pünkösdi hétvége. Ebben az évben a pünkösd - amely a keresztény egyházak számára a legnagyobb ünnep, s egyben országos ünnep is - május 18-19-ére esik. Ez azt jelenti, hogy az újoncoknak hosszú hétvégére kell bevonulniuk. Bevonulásuk után ezen a hétvégén vagy nincs megfelelő létszámú hivatásos állomány a laktanyákban, vagy pedig az érintett hivatásos állomány nem töltheti családi körben a pünkösdöt. Ez a bevonultatás felesleges kiadást jelent az államnak, valamint - álláspontom szerint - teljesen értelmetlenül zaklatja mind a hivatásos katonatiszteket, tiszthelyetteseket, mind pedig azokat a fiatalokat, akik most kezdik katonai szolgálatukat. A Fidesz-Magyar Polgári Párt értelmetlennek tartja ezt a pünkösdi bevonultatást.
Kérdezem a tisztelt államtitkár urat, hogy miért nem ettől eltérő - ezt megelőző vagy ezutáni - időpontban kerül sor a bevonultatásra.
Tisztelettel várom válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit