ZSIGMOND ATTILA

Full text search

ZSIGMOND ATTILA
ZSIGMOND ATTILA (MDNP): Tisztelt Ház! Kedves Ildikó - ha szabad így szólítanom, de hát ilyen családias most már ez az egész. Nagyon örülök, hogy vannak számosan olyan dolgok, amikben egyetértünk. Azonban néhány dologra - csupán slágvortokban - szeretnék reagálni.
Igen, a finanszírozás a kulcs, és a finanszírozás a kulcs az autonómiában, ennek a helyzete határozza meg az autonómiát, a szabadságot és a hatásos működést. Csak a tiszta lappal indulás, az ilyen mértékű adósságoktól való megszabadítás lett volna alkalmas arra, hogy igazán ésszerű és hatásos működést várhassunk el az ott dolgozóktól. Az adósságrendezés pedig véleményem szerint nem lehetett egy törvény témája, pláne egy olyan törvénynek a témája, amelyik hosszabb távra meghatározza a magyar rádiózás és televíziózás kereteit. Abban a kimutatásban, amelyre hivatkozott, ott kizárólag pártpolitikusok szereplésének összehasonlításáról van szó, nem tisztviselőkről és nem másokról.
Ami átcsoportosítás történt a Duna Televízió számára, ez valóban így volt, azonban ne felejtsük el, hogy itt nem másról történt döntés, mint hogy egyik zsebünkből a másikba tettük, hiszen rendszeren belül történt az átcsoportosítás, úgyhogy senki nem adott többet senkinek.
Hogy a kormánypártok miért nem más módon érvényesítik egyébként a befolyásukat - ezt fejtegette -: én azt gondolom, hogy nem azért nem hozott egy másik médiatörvényt, mert abban nem lehetett volna megállapodni konszenzussal, hanem ez volt az a médiatörvény, amit másfél évi munka után ki lehetett alkudni közösen. És a kormánypártok belátták azt, hogy nem volna túlzottan ildomos saját erőből, konszenzus nélkül médiatörvényt, rádiózásról és televíziózásról szóló törvényt készíteni.
Végezetül pedig ma is azt állítom, hogy részvénytársaságot szabályosan nem lehet adóssággal létrehozni, az más dolog, hogy sikerült találni itt a két intézmény előéletében olyan momentumokat, amikre rá lehetett építeni egy ilyen mondvacsinált átalakulási folyamatot, találtak egy olyan kiskaput, amellyel ezt a törvényi rendelkezést sikerült megkerülni.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit