DR. LOTZ KÁROLY

Full text search

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Elnök Úr! Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Valóban teljes mértékben egyetértek képviselő asszonnyal abban, hogy felelősségteljes döntést kell hozni a nemzetközi árufuvarozásban igen jelentős szerepet játszó és magyar szempontból is nagy jelentőségű cégnek az érdekében. Közismert, hogy a nem túl szerencsés üzletpolitika következményeként - és sok minden egyéb következményeként - alakult ki ez a helyzet.
Azért azt szeretném nyomatékkal leszögezni, hogy a vagyoni és gazdálkodási ügyekben az ÁPV Rt. az első számú felelős, és mi közösen, szakmailag nézzük ezt a kérdést, és próbáljuk rendbe szedni. Ezen belül pedig a közvetlen krízishelyzetet a Pénzügyminisztérium, illetve a VPOP, a vámparancsnokság vezetőinek a jelenleg is folyó - úgy tudom, a mai napon is folyó - tárgyalási próbálják rendbe tenni. Nagyon reménykedünk abban, hogy ez sikerrel fog járni.
Azzal is egyetértek, hogy olyan döntést kell hozni, amely a kétszeri sikertelen privatizációs kísérlet után lehetőséget ad arra, hogy egyrészt egy tőkeemeléses privatizáció történjen a továbbiakban; és azzal még inkább egyetértek - illetve szem előtt kell tartani -, hogy lehetőség szerint egyben történjen ez a privatizáció, tehát ne szedjük szét, és ne részletekbe történjék. Az ÁPV Rt.-től megkapott vélemény szerint az alaptőke-emelést a társaság nélkülözhetetlennek tartja, külső befektető bevonása nélkülözhetetlen, és azt szeretnénk, hogy az alaptőke-emelés mellett egy részvényértékesítéssel egy időben megvalósuló egyben történő értékesítés történjék. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Ennek az előkészítése folyamatban van, nagyon reméljük, hogy sikeres lesz. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit