DR. BALSAI ISTVÁN

Full text search

DR. BALSAI ISTVÁN
DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Az előterjesztésekkel az a legnagyobb probléma, amit Kónya Imre érzékeltetett: egyszerre akarnak két urat szolgálni. Egyszerre célozzák meg, alkalmatlan eszközökkel, a gyorsabb, hatékonyabb, szakszerűbb - és a feketegazdasággal stb. szembeni - lépések végigvitelét, és ezzel alkotmánysértő, valóban alkotmányos elveket nélkülöző egyszerűsítéseket hajtanak végre. Ugyanakkor egy elnehezült szerkezetet, egy másik szervezetet kívánnak bevezetni. Államtitkár úr, ez a kettő nem megy. Ki kell jelölni, hogy mit akarunk csinálni. Ha meg akarjuk nehezíteni, az is egy megoldás. Ma Magyarország olyan állapotban van, hogy a tradícióknak megfelelően lehet négyfokú bíróság. Erről lehetne külön beszélni, ha odaérnénk, hogy már nincsenek hátralékok. Vagy a másik, ami tavalyelőtt nem sikerült: a gyorsítással kapcsolatos elképzelés egyfajta újabb mutációja. Higgye el, államtitkár úr, a kettő együtt nem megy.
Ezt annak tudatában vagy nem tudatában mondom, hogy még azt sem tudjuk, hogy önök mit terveznek a büntetőeljárás terén. Lehet itt beszélgetni négyfokú bíróságról, amikor még be sem tetszettek adni a büntetőeljárási törvényt? Hogyan lesz ez megoldva? A kormánynak van erre elég ideje?

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit