DR. KÓNYA IMRE

Full text search

DR. KÓNYA IMRE
DR. KÓNYA IMRE (MDNP): Balsai István gondolatmenetét azzal szeretném folytatni, hogy két urat szolgálni - egyértelmű, hogy nem megy. Ráadásul egy olyan csomagot, amelyik nyilvánvalóan nem fogja szolgálni annak az alapvető problémának a megoldását, amelyet az ügyhátralék, a bíróságok nehézkes működése stb., stb. jelent az állampolgárok szempontjából, azt mindenki érzékeli, hogy itt valami nem stimmel az igazságszolgáltatás körül. Most úgy állítjuk be, és arról folyik a vita, hogy ez az a csomag, ami megoldja a kérdést, vagy a megoldáshoz hozzásegít - holott mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy ha ezt a csomagot elfogadják, semmivel nem lesz gyorsabb az eljárás, semmivel nem lesz kisebb az ügyhátralék, hanem az egész átállás csekély 2 milliárdért... (Dr. Balsai István: 12 milliárd!) 12 milliárd? Nem tudom, de én 2 milliárdot láttam bekalkulálva az elkövetkezendő évre a plusz bíróságok felállításában. Az egész procedúra végigmegy, és tulajdonképpen az állampolgár azt fogja érzékelni, hogy sokkal nehezebb az igazságszolgáltatás menete, sokkal nehézkesebb az egész, mint annak előtte volt.
Ezt rettenetesen nagy hibának érzem, mert az ilyen eljárás erősíti az emberek bizalmatlanságát mind a törvényhozás, mind az igazságszolgáltatás iránt.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit