KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselőnő! Elöljáróban hadd szögezzem le, hogy az energiaárak alakulása nem a privatizáció következménye, hanem annak az 1992-ben hozott törvénynek a következménye, amely egyébként helyesen azt mondta, hogy a ráfordításoknak az árban meg kell térülniük. Mert ha ez nem így van, ezeket természetesen akkor is fizetni kell, csak mindannyian fizetjük az adóforintjainkból.
Ami a kompenzációval kapcsolatos kérdéseket illeti:
Itt összességében másfél milliárd forint áll rendelkezésre az alapítványban. Az alapítvány bejegyzése, illetve annak elhúzódása okozta a problémát. Az önkormányzatoknak itt csak az adatszolgáltatás területén van kötelezettségük, hiszen egyébként az alapítvány, illetve az energiatársaságok bonyolítják a kompenzáció odaítélését. Ez egyrészt megy a fogyasztás alapján, hiszen a nagyon kisfogyasztók nyilván azért kisfogyasztók, mert rászorulnak, nincs több lehetőségük erre, ott kapnak egy kompenzálást; másrészt pedig az önkormányzatok által szolgáltatott adatok alapján azok a rászorulók, akiket egyébként a Magyar Közlönyben III. hó 19-én megjelent kormányrendelet felsorol.
Természetesen a kérelmek beadási határideje meghosszabbítható, bármikor újak is részesülhetnek a kompenzációban az alapítvány által kialakított és a kormány eredeti szándékának megfelelő feltételek szerint. E tekintetben jogvesztő határidők tehát nincsenek.
A Belügyminisztériumnak egyébként ebben a kérdésben semmilyen szinten nincs kompetenciája, bár ettől függetlenül szívesen válaszoltam a kérdésére. Az alapítvány fogja majd eldönteni, hogy milyen ütemezés szerint mikor tudja a kompenzációt rendelkezésre bocsátani. Az egyébként a rászorultak esetében (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a számlákban hamarosan meg fog jelenni. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit