KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselőnő! Én igen sajnálatosnak tartom, hogy a KDNP a kompenzációs rendszert propagandafogásnak minősítve, azt inkább nem támogatja, nem tartja szükségesnek, hogy az igazán rászorulókat ilyen módon támogassuk.
Hadd hívjam fel a figyelmét arra, hogy itt több százezer háztartás támogatásáról van szó, és az energiaár emelkedésének 50 százalékára terjed ki ez a kompenzáció, amit azért semmiképpen nem lehet jelentéktelennek minősíteni, és azt sem lehet mondani, hogy mindenféle propagandacélokat szolgálna.
A kormányzat úgy ítélte meg, hogy ebben a körben - itt elsősorban nyugdíjasokról, idősekről és nagycsaládosokról van szó - indokolt ennek a kompenzációnak a biztosítása. Ehhez adta hozzá a költségvetés a megfelelő hozzájárulást, ehhez társultak hozzá az energiaszolgáltatók is, és egy alapítványt hoztunk létre, hogy a kormánytól teljesen függetlenül tudjon ez működni. Ez is mutatja, hogy nem propagandacélokat szolgál (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), a kompenzálás pedig hamarosan meg fog indulni.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit