DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! Ön itt jogászi módon csűri-csavarja a szót. (Derültség.) De ki kellene mondania, hogy azt a hétpárti megállapodást, amit az MTI-törvény kapcsán a pártok megkötöttek, a kormány nem tartotta be! Ez volt a hétpárti megállapodás zátonyra futásának oka. Hogy utána aztán milyen alkuk következtek még, az ettől független, de a kormány nem tartotta be a hétpárti megállapodást. Ebből következik számomra, hogy minek egyezkedni pártok esetében olyanról, amit adott esetben a kormány úgysem fogad el magára nézve kötelezőnek.
A második: ország-világ előtt kiderült, hogy a közélet tisztasága érdekében a képviselők vagyonnyilatkozati kötelezettsége döntő súlyú. A közélet tisztasága érdekében a nem képviselő miniszterek, államtitkárok, közigazgatási államtitkárok vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségét a kormány nem tartja fontosnak.
Igen tisztelt Államtitkár Úr! Nemrég tárgyaltuk az olajgate-bizottság jelentését. Jobb lett volna, ha a kormány megszívleli azokat a hiányosságokat, amelyeket annak a bizottságnak a jelentése föltárt, és jobb lett volna, ha a kormány belátja, hogy a jelenlegi helyzetben, amikor volt egy Szokai-Tocsik-ügy - 800 millió forint -, és vannak azok az ügyek, amelyeket nincs időm két perc alatt fölsorolni, az ország állampolgárai joggal elvárhatják a felelős kormánytól, hogy nézzen szét a saját háza táján, és a nem képviselő kormánytagok esetében is tegye lehetővé ezt az időnként formális, de azért mégiscsak indokolt és szükséges vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséget.
Köszönöm szépen, elnök úr.
(12.00)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit