ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tájékoztatom önöket, hogy 15 országgyűlési képviselő kezdeményezte, hogy a Házszabály 47. § (3) bekezdése értelmében a ma kezdődő ülésünk napirendje egészüljön ki az MSZMP, illetve utódpártja, az MSZP, valamint az általuk alapított vállalatok, egyszemélyes kft.-k tulajdonába, illetve használatába került ingatlanokkal kapcsolatos kérdéseket vizsgáló bizottság felállítását kezdeményező H/4147. számú önálló indítvánnyal; továbbá a Magyar Demokrata Fórum (MDF) és a Fidesz-Magyar Polgári Párt, valamint az általuk alapított vállalatok, egyszemélyes kft.-k tulajdonába, illetve használatába került ingatlanokkal kapcsolatos kérdéseket vizsgáló bizottság felállítását kezdeményező H/4146. számú önálló indítvánnyal. Az előterjesztések napirendre tűzéséről külön-külön határoz az Országgyűlés.
Először a H/4147. számú önálló indítvány napirendretűzéséről határozunk, amelyik az MSZMP-MSZP-ingatlanokkal kapcsolatos vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi. Aki egyetért azzal, hogy ez az indítvány a Ház napirendjére kerüljön, kérem, kézfelemeléssel szavazzon. (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható kisebbsége támogatja csak az indítványt, ezért ez az önálló indítvány nem kerül a napirendi pontok közé.
Most a H/4146. számú önálló indítvány napirendretűzéséről határozunk, amely az MDF és a Fidesz ingatlanaival kapcsolatos vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége nem támogatja az indítvány napirendre tűzését.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit