BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Én abban egyetértek Raskó Györggyel, hogy hozzászólásának tárgya, nevezetesen a külkereskedelmi helyzetünk alakulása összefügg az előző hozzászólásomban emlegetett kérdéssel, azzal, hogy milyen konfliktusok vannak az országban. De hogyan függ össze? Úgy függ össze, tisztelt képviselőtársaim, hogy az elmúlt két évben - hiszen éppen holnap lesz két éve - ez a kormány vállalta azt, amit az elődje nem... (Zaj a jobb oldalon.), vállalta azt, amit a szomszédos országok, a csehszlovák... (Dr. Pusztai Erzsébet: A csehszlovák?) és a lengyel kormány vállalt négy-öt évvel korábban, hogy ennek az országnak a gazdasági fejlődését az egyensúly és a versenyképesség alapjára helyezi. És ahogy Lengyelországban és Csehszlovákiában - és most majd Romániában - a versenyképességet rövid távon mindenekelőtt a költségeknek a nemzetközileg elérhető bevételekhez való hozzáigazítása jelenti, ugyanúgy Magyarországon is az a stabilizációs csomag, amit két évvel ezelőtt ez a kormány meghirdetett, ezt ígérte. Aki áttekinti ennek a két évnek a fejlődését, és nem abból a szempontból tekinti át, hogy Orbán Viktor azt mondta Varga Mihálynak a hét végén, hogy tessék radikálisabban fellépni, hanem abból a szempontból mondja, hogy nyissuk ki a statisztikákat, és nézzük meg az adatokat, az tudja, hogy a külkereskedelmi és fizetésimérleg-hiány négymilliárdról, amit az előző kormány teremtett, a felére, kétmilliárdra csökkent. (Zaj a jobb oldalon.) Ez a tény...
A következő kérdés az, tisztelt képviselőtársaim, hogy vajon a negatív része is megismétlődik-e annak, ami Csehszlovákiában és Lengyelországban történt... (Dr. Pusztai Erzsébet: Csehszlovákiában... - miről beszél?), megismétlődik-e az, hogy visszaélünk a többmilliárdos hiánnyal. Miután Magyarország, eltérően például Csehországtól, a külföldi tőkének, a korszerűsödésnek a gazdaságpolitikájánál fogva nagyobb teret biztosított, jó esélyünk van arra - és ez egybevág a gazdaságkutatók jelzéseivel -, hogy Magyarországon a dolog negatív része nem fog megismétlődni. Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit