BOGÁRDI ZOLTÁN

Full text search

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Sajnos, Bauer Tamás egy szót elfelejtett mondani hozzászólásában, miszerint az egyensúlyjavulás és a versenyképesség nem áll fenn.
Ez a helyzet nem javult; az a helyzet van pillanatnyilag, amit Böll fogalmazott meg nagyon jól, és erről beszélt Raskó György: nem véletlen, nem szándékos, ami ebben az országban a Horn-kormány ideje alatt történik, hanem szükségszerű.
(9.50)
Szükségszerű, ugyanis gondoljanak csak az elmúlt esztendőben zajlott költségvetési vitára, amikor hamis adatok alapján tárgyalta végig a kormány javaslata alapján a parlament az összes gazdasági törvényt. Nem voltak a kezünkben reális adatok, amikor a költségvetési törvényt beterjesztették, az adótörvényeket beterjesztették. Október 31-én én hívtam fel a figyelmet itt a parlamentben arra, hogy a statisztikai hivatalnak szeptember 6-án megjelent egy ötsoros jelentése, amiben a következő állt: téves megítélés alapján sajnos hamis adatokat közölt a statisztikai hivatal, és az 1995-ben jelzett 1,2 százalékos beruházásnövekedés helyett 1995-ben 5,3 százalékos beruházáscsökkenés volt. S azt írja a statisztikai hivatal, hogy eddig 1996-ra is mintegy 7 százalékos csökkenés prognosztizálható.
Ennek alapján természetesen nem jutottunk jó megoldásra, mert a kormány homokba dugta a fejét, afféle struccként, és azt mondta, azok az adatok nem adatok. Ennek, sajnos, meglesz a következménye - de képviselőtársaim ezt már elmondták. Köszönöm a szót. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit