DR. PETŐ IVÁN

Full text search

DR. PETŐ IVÁN
DR. PETŐ IVÁN (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Bár a felszólítás frakcióvezető-helyetteseknek szólt, de úgy érzem, hogy nekem is jár a lehetőség. (Derültség.)
Egyelőre annyit szeretnék mondani, hogy természetesen nem feltételezi senki ebben az országban, hogy a Kisgazdapártnak olyan ereje lenne, hogy minden elégedetlenséget a Kisgazdapárt keltene. Csupán azt szoktuk mondani, hogy a Kisgazdapárt válogatás nélkül minden elégedetlenségre rácsimpaszkodik, és a maga pecsenyéjét az elégedetlenségek lángjánál szeretné sütni. (Zaj.) Természetesen az elégedetlenségek az ügyek jelentős részében jogosak, senki nem vonja kétségbe, hogy a különböző kezdeményezések mögött valóban jogos elégedetlenség áll, hiszen mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy az ország gazdasági stabilitása nem oldható meg úgy, hogy ne járjon senki rosszul ebben az országban.
Ha körülnézünk a környezetünkben, és látjuk, mondjuk, a Magyarországnál sokkal de sokkal gazdagabb Németországot, hogy ott milyen társadalmi konfliktusok keletkeznek a gazdaság stabilitása jegyében, akkor be kell látnunk: nem lehet egy kormánynak az a célja, hogy konfliktusok nélkül kormányozzon. Hanem az lehet egy kormány célja, hogy hosszú távú megoldások érdekében bizony időnként konfliktusokat is vállaljon, bizony a közteherviselés jegyében olykor olyanokra is terhet rójon, akik eddig kisebb terheket viseltek. És ezt akkor is meg kell tenni, ha tudjuk, hogy mindenkit hátrányosan érint, ha esetleg a terhei növekednek.
Amit a kisgazda-felszólalások kapcsán általában érdemes elmondani, hogy képviselőtársam is, főnöke, pártelnöke, frakcióvezetője is mindig csak az elégedetlenségek mellett szólnak. Hogy mit tennének az elégedetlenségek leküzdésére - azon túl, hogy természetesen az ország jövedelmének sokszorosát szétosztanák -, arról nem szólnak. Kormányzati aspirációik vannak, de arról nem tudnak semmit mondani, hogy ha kormányoznának, mit tennének (Közbeszólás a Független Kisgazdapárt soraiból: Majd megmutatjuk!) az ország problémáival. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit