DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban problémát okozhat az, ha egy társadalmi elégedetlenségi mozgalom élére áll egy párt vagy akár több párt is, mert ezzel akár nehezítheti a tiltakozók helyzetét is, akik a saját sorsukért tiltakoznak és nem valamilyen politikai erőért.
De tisztelt képviselőtársaim, tisztelt Pető Iván frakcióvezető úr, azért a csimpaszkodásból önök meglehetősen szép példát adtak ennek az országnak. Gyönyörűen elcsimpaszkodtak a taxisblokád barikádjain, még röplapot is osztogattak, pedig az a tiltakozás ráadásul törvénytelen is volt, úgyhogy amnesztiát kellett hirdetni. Ma ilyen nincs. (Közbeszólás az ellenzéki padsorokból: Bizony!) Azt hiszem, szerencsésebb, ha nem önök azok, akik másokat erről kioktatnak.
A következő kérdés: vajon önmagukban az intézkedések vagy az intézkedések mikéntje és módszere is számít, tisztelt kormánypárti képviselőtársak, tisztelt Akar László úr. És itt az óriási probléma. (Dr. Avarkeszi Dezső: Ezt vegyük jegyzőkönyvbe. Kimondta, hogy intézkedések.) Sorozatosan rontják el a saját döntéseiket is, sorozatosan tesznek olyan lépéseket, amelyek még a saját eredeti koncepciójuknak is ellentmondanak.
Minden évben azzal kellett kezdeni, hogy korrigáljuk az év végén hozott, kapkodó, átgondolatlan döntéseket. Most is mi történt, ha végiggondolják? Az történt, hogy keresztülerőltették a parlamenten az úgynevezett "járulékreform" című történetet, amit a kormánypárti oldalon sem tudtak elfogadni, ebből lett egy olyan törvény, amiből január közepén látható volt, hogy ez így nem fog működni, de január végén ez a kormány még azt mondta, hogy majd három hónap múlva átnézzük a dolgot. Ahelyett, hogy végiggondolta volna a januárban beindult tiltakozások során - még nem volt tüntetés -, hogy vajon mennyi ebből a jogos, ahelyett mindaddig lesöpörte az asztalról a tiltakozók érveit, amíg azok ki nem vonultak az utcára.
Tisztelt kormánypárti Képviselőtársaim! Ez az igazi probléma. És ez nemcsak itt történik, hanem ugyanez történik (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a felsőoktatásban, és ugyanez történik az egészségügyben is, ahol addig nem hajlandóak belátni, hogy a számaik nem igazak, amíg óriási cirkusz nem lesz országszerte. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Pedig feketén-fehéren kiszámolható. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit