DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! Nem tudom, hogy egy kormánynak lehetnek-e kedvenc meg nem kedvenc ellenzéki pártjai. Úgy gondolom, hogy a parlamentben vannak kormánypártok, és vannak ellenzéki pártok. (Dr. Homoki János: Pedig vannak kedvencek!) Hogy ki a kedvenc és ki nem, erre igazából tényleg csak a miniszterelnök úr tudna válaszolni, ha lennének ilyenek.
A két konkrét felvetéssel kapcsolatosan azonban hadd jegyezzem meg, képviselő úr, hogy a külföldi vendégek programját a Külügyminisztérium állítja össze, a vendégek igényei szerint. Nem tudom azt megmondani önnek, hogy volt-e olyan igény a vendégek részéről, hogy a Független Kisgazdapárt elnökével vagy képviselőivel óhajtanak-e találkozni vagy sem, mint ahogy arról sincs információm, hogy ilyen javaslatok elhangzottak-e vagy sem. Képviselő úr sem említett konkrét esetet, hanem nagy általánosságban elmondta, hogy mellőzve vannak. Ezzel együtt viszont vannak olyan információim a sajtóból, hogy a Kisgazdapárt képviselői részéről igen élénk nemzetközi tevékenység zajlik. Azt hiszem, ha ilyen igény mutatkozik, illetve mutatkozna, akkor erre a megfelelő lehetőségeket meg lehetne teremteni és biztosítani.
Ami pedig a médiában való részvételük arányát vagy a tudósítások mennyiségét illeti, nos, ez a kérdés nem először hangzik el ebben a Házban, és a válasz sem először hangzik el; hiszen együtt fogadtuk el - hosszas vita és sokpárti egyeztetés, konszenzus után - azt a médiatörvényt, amelyik kizár bármifajta beavatkozást a közszolgálati médiák műsorszerkesztésébe. Ebből következően megint csak rossz helyen tetszenek kopogtatni, hiszen ez a televízió, illetőleg a rádió, valamint az újságok, lapok főszerkesztőinek a kompetenciájába tartozik.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit