DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Az öt pontból álló módosító javaslat tekintetében az első kettőre érkezett ellenvélemény, ezért arra válaszolnék, illetve az elsőre - az "olajgate" szóra - nem is nagyon. Ha a jelentésben nincs benne, akkor lehet fantomokkal harcolni, holnap lehet olyan országgyűlési határozatot hozni, hogy az SZDSZ-t ne hívják "szadinak", mert a közvélekedés helytelenül vélekedik, ha így hívja. Nem biztos, hogy ez országgyűlési határozattal intézendő el - az olajgate-hez hasonlóan. Az "olajgate" elnevezés a tartalmát tekintve különben megállja a helyét.
A 2. pontot tekintve, ha itt abban a kérdésben próbálunk állást foglalni, hogy ez a kialakított módszer - tehát ezek a törekvések - Magyarország érdekeit szolgálta-e vagy sem, álljon itt nem egy ellenzéki képviselői vélemény, hanem a kormány vizsgálatának véleménye, amely erről a módszerről nyilatkozik. A kormány vizsgálatát követően sem történt változás. Az államadósság leépítéseinek kérdéseit rendező kormányhatározat kiadását követően az érdeklődő cégek körének felmérésére pályázati felhívás nem jelent meg. A pályázat hiánya miatt a jelentkező cégek versenyhelyzete korlátozott mértékű volt. A kormányjelentés elmarasztalóan szól erről a módszerről, amit ön ilyen üdvösnek és dicséretesnek tart.
Még egy része van: az MSZP vállalkozói tagozata elnökének tárcaközi munkájába való bevonására Pál László volt ipari és kereskedelmi miniszternek a kormányhatározat felhatalmazást adott. Ez azonban Hujber Ottó érdekeltségeit figyelembe véve nem volt helyes döntés. Mindenféleképpen el kellett volna kerülni - tehát nem követendő! A kormány szerint el kellett volna kerülni, hogy a Hujber Ottó érdekeltségi körébe tartozó cégeket a tárcaközi bizottság bármilyen formában is előnyben részesítsen.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ezek a törekvések nem Magyarország érdekeit szolgálták, tisztelt képviselő úr. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit