BARKÓCZY GELLÉRT

Full text search

BARKÓCZY GELLÉRT
BARKÓCZY GELLÉRT (FKGP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Ismeretes, hogy 1996. június 11-én (Sic!) Torvaj községet rendkívüli méretű viharkár sújtotta. A lakosságot ért károk enyhítése céljából a Pénzügyminisztérium, a kormányzat rendkívüli segélyt nyújtott a település önkormányzatának. A polgármesteri hivatal harminchét ingatlan károsodását jelentette be a Belügyminisztériumhoz.
Az ország közvéleménye, érdeklődése is a károsultak irányába fordult, amelynek következtében jelentős pénzbeli és természetbeni támogatásokat juttattak a polgármesteri hivatalhoz. A központi és az adományból származó támogatások elosztását a hivatal végezte. Sajnálatos, hogy a jó szándékkal eljuttatott támogatás nem minden esetben jutott el a károsultakhoz. A pénz- és anyagi eszközök elosztása több esetben nem csupán ötletszerű, hanem jogtalan is volt. Emiatt jelenleg rendőrségi nyomozás folyik.
A választási körzetemhez tartozó településen azonban jelenleg is több családi házon nincs vagy hiányos a tetőszerkezet, és egyéb viharkárok nyomai is fellelhetők. Az ebben élő családok nehezen, de átvészelték a telet, de nem szeretnének még egy telet így átélni. Ezért sürgős intézkedésre lenne szükség.
Tisztelt Belügyminiszter Úr! A lakosság köszönettel nyugtázta a kormányzati szervek segítő szándékát, de rajta kívül álló okokból több esetben nem jutott el a támogatás a károsultakhoz. Célszerű lett volna gondolkozni a pénzeszközök felhasználásának hatékony ellenőrzéséről.
A fentiek alapján kérdezem a miniszter úrtól, van-e lehetőség arra, hogy a minisztérium hatékony segítséget nyújtson a fenti helyzet mielőbbi felszámolásához és a kártalanítási eljárás felgyorsításához.
Várom a miniszter úr válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit