DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt képviselőtársaim! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön a tegnapi nap során szokásos szerénységével méltatta kormánya tevékenységét. Nyilván az idő rövidsége miatt nem tudta megemlíteni, hogy a Horn-kormány számos eredménye joggal kerülhetne be a politikai Guinness-rekordok könyvébe. Így csak példálódzva említem: az ön által vezetett kormánynak sikerült a legtöbb alkotmánysértő jogszabálytervezetet az Országgyűlés kormányzati többségével elfogadtatnia két egymást követő évben; és önök voltak képesek olyan kimagasló szakmai tevékenységre, hogy nem sokkal a hatálybalépés után módosítani kellett, illetőleg kell az adójogszabályokat. A devizatörvény esetében még az is előfordult, hogy hatályba nem lépett rendelkezést kellett hatályon kívül helyezni, illetőleg módosítani. Ez a kormány alappal lehet büszke arra, hogy neki sikerült ez ideig a legmagasabb jogtalan sikerdíjat kifizetnie: 800 millió forint, Szokai-Tocsik-ügy. De hasonló rekord az Agrobankot csődbe vivő volt vezető 44 millió forintos végkielégítése is. Megkérdezem miniszterelnök urat: ön szerint egy nyugdíjas hány évi nyugdíjának felel meg ez az összeg? Segítek: 150 évi nyugdíjának, miniszterelnök úr. Büszkék lehetnek erre.
A Magyar Szocialista Párt vezetésével sikerült olyan reáljövedelem-csökkenést elérnie az országnak, mely legutoljára Rákosi Mátyás idejében volt. De az ön kormánya terjesztette be 1995 októberében a T/1584. számú törvényjavaslatot is, melynek részletes vitáját '95 decemberében a Ház lezárta. Azóta sem sikerült szavaznunk a módosító javaslatokról. 15 hónapja alussza Csipkerózsika-álmát ez a fontos javaslat, mely lehetővé tenné a 20 hektár alatti termőföldek értékesítését kárpótlási jegyért, a kárpótlási jegyek ismételt életjáradékra váltását. Ezért kérdem miniszterelnök urat, mert a házbizottságban hiába szorgalmaztam, hogy a kormány nyilatkozzon: mit kívánnak tenni ezzel a törvényjavaslattal? (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit