DR. SZABAD GYÖRGY

Full text search

DR. SZABAD GYÖRGY
DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Köszönöm szépen. Nem tudom elfogadni államtitkár úr válaszát a következő okok miatt. A locsolásra felhasznált vizet - ellentétben az egyéb szennyvízzel - célszerűen használják fel a kertészek, amikor a talajra locsolják, ahol a dísz- vagy haszonnövény nő. Ezt a föld beissza.
(15.30)
Jó lenne államtitkár úr válasza akkor, hogyha a kertésznek vagy a kertészkedőnek módja lenne órát felszerelni. Legyen szabad a rendelkezésemre álló levélanyaggal igazolni, hogy a Fővárosi Csatornázási Művek, illetve Vízművek elzárkóztak ilyen megoldás elől. Sem órát rendelkezésre bocsátani olyan helyen, ahol külön ennek a felszerelésére a technikai feltételek meglennének, nem biztosítottak, még kevésbé, s ez is válasz államtitkár úrnak a konkrét kérdésre: nem vállalják a leolvasással járó külön költséget. Tehát ez a válasz, azt kell mondanom, léggömbhámozó jellegű, mert megoldhatatlan.
Én úgy gondolom, hogy itt világosan különbséget lehet tenni, mégpedig ingatlanról ingatlanra haladva, azon vízbekötésekkel kapcsolatban, ahol a felhasznált víz valóban kerti felhasználásra kerül, és ez nem lebecsülendő terület.
Másfelől azt kell mondanom, hogy szinte a fogyasztó arculcsapása az, ha 10 százalékos kedvezményt kívánnak adni locsolás címén akkor, amikor 100 százalék nem megy a csatornába. Ilyen körülmények között - utolsó mondatnál tartok -, azt hiszem, az elkeseredett ember még Horatius, Voltaire vagy Berzsenyi tanácsával sem élhet, hogy elkeseredésben művelje kertjeit.
Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit