DR. SZÁJER JÓZSEF

Full text search

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Miniszterelnök Úr! Sajnálom, hogy ebben a súlyos helyzetben a miniszterelnök úr nyolc-tíz olyan témát idehozott, amely jelenleg éppen nem fontos. Az az ügy, amely jelenleg éppen izgatja az országot - itt és most -, és amelyről miniszterelnök úrnak beszélnie kellett volna, az a Postabank ügye. Én kizárólag erre kívánok szorítkozni.
A Fidesz-Magyar Polgári Párt elnöksége a múlt pénteken kiadott egy nyilatkozatot, amelyben a Postabanknál kialakult helyzet miatt javasoltuk a kormánynak, hogy haladéktalanul tegyen meg a vállalkozók, a befektetők és a betétesek bizalmának helyreállítása érdekében mindent. Kértük a kormányt, tegyen meg mindent azért, hogy az embereket semmilyen vagyoni kár ne érje, ugyanis az ország érdeke, hogy a magyar bankrendszerbe vetett bizalom ne roppanjon meg. Ezért a Fidesz részéről támogatunk minden olyan intézkedést, amely a pánikot megszüntetheti és helyreállíthatja. (Sic!) (Moraj. - Közbeszólások: Mit kell helyreállítani?)
Tisztelt Országgyűlés! Sajnáljuk azokat a polgárokat, akiket az idegeskedés és a kamatveszteség miatt kár ért, de megnyugvással fogadtuk azokat a híreket, hogy ez a pánik elmúlóban van, és lassan helyreállhat a bizalom. A nyugalom helyreállítása ma az egész ország érdeke, valamennyi felelősen gondolkodó polgár és valamennyi felelősen gondolkodó politikai erő érdeke.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit