ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Köszönöm szépen. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 27. pontjában és a kiegészítő ajánlás 16. pontjában lévő javaslat elfogadását. A szavazásra feltett módosító javaslatsor minden elemét támogatja a kormány. Megkérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatsort. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Köszönöm szépen. Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 223 igen szavazattal, 25 nem szavazattal, 31 tartózkodás mellett elfogadta.
Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, amelyeket a kormány nem támogatott, illetőleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.
A 13. pontban Géczi József Alajos és Fritz Péter a törvényjavaslat 11. §-ában a törvény 20. § (4) bekezdésének módosítását kezdeményezik. Az alaprendelkezés azt határozza meg, hogy mely esetben nem kell bányajáradékot fizetni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Köszönöm. Az Országgyűlés 56 igen szavazattal, 191 nem szavazattal, 33 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
A 16. pontban Hoffmann Attila a törvényjavaslat 11. §-ában a törvény 20. §-ának új bekezdéssel történő kiegészítésével az ásványi nyersanyagalapra vonatkozó javaslatát terjeszti elő. A gazdasági bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Köszönöm. Az Országgyűlés a módosító javaslatot 199 igen szavazattal, 43 nem szavazattal, 40 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal végére értünk. Megkérdezem, hogy van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. Ilyen jelzés nem érkezett. Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit