DR. BRÚSZEL LÁSZLÓ

Full text search

DR. BRÚSZEL LÁSZLÓ
DR. BRÚSZEL LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársak! Nem megismételve az előbb elmondottakat, a 109. pontban, illetőleg azt követően, tehát a hatályba léptető rendelkezésekre vonatkozóan van több módosító javaslatom képviselőtársammal. Arra kérem az előterjesztőt, fontolja meg ezek elfogadását. Megítélésünk szerint mind alkotmányjogi szempontból, mind gyakorlati alkalmazás szempontjából rendkívül aggályos ez a hatályba léptető rendelkezéssorozat, amelyet az előterjesztő tett a törvényjavaslat végén.
Javaslatunk arra irányul: tegyünk egy olyan disztinkciót, hogy amennyiben a felszámolás még nem kezdődött meg, akkor ott az új rendelkezéseket alkalmazzuk, és azokban az eljárásokban, ahol a felszámolás már megkezdődött, ott a felszámolási eljárás kezdő időpontjában hatályban lévő rendelkezéseket kellene alkalmazni. Látszólag lehet, hogy bonyolultabb abban a vonatkozásban, hogy immáron most már vagy négy csődtörvényt kellene párhuzamosan is alkalmazni, de sokkal tisztább megoldás lenne ez és bizonyos szempontból követhetőbb - nem akarok kitérni részrendelkezésekre -, mint az a megoldás, amely a törvényjavaslat 33. § (3) bekezdésében van - és nem folytatva a további hatályba léptető rendelkezésekkel. Köszönöm szépen a szót.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit