DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Sajnálom, hogy tisztelt képviselőtársaim leginkább azokkal a kérdésekkel fordulnak ide, amelyeket a sajtóból ollóznak ki és folyamatosan ezzel bombázzák a tárcát. Engedje meg a tisztelt képviselő úr, hogy visszautasítsam azt, hogy a területfejlesztést összemossa vagy azonosítsa pártfejlesztéssel; visszautasítsam azt a vádat, hogy a területfejlesztésben pártpolitikai szempontok uralkodjanak. (Zaj a Fidesz padsoraiban.) Engedje meg, hogy visszautasítsam azt is, hogy a területfejlesztés szabályai érvényre juttatásában bármiféle sandaságot feltételezzen. (Zaj az ellenzék padsoraiban.)
Szeretném elmondani a tisztelt képviselő úrnak - ahogy képviselőtársának már az előzőekben említettem -, nincs semmiféle kormányzati szándék és kormányzati akarat abban, hogy bármiféle pénzeszközök kerüljenek leosztásra képviselőknek, s bármiféle olyan térképek kerüljenek kialakításra, amelyek csak és kizárólag pártpolitikai szempontokat szolgálnak. (Moraj a Fidesz padsoraiban.)
Úgy gondolom, hogy az itt ülő valamennyi képviselőnek joga és kötelessége, hogy a területén, illetőleg a megyéjében folyó területfejlesztési célokban részt vegyen, és természetesen az ezekkel kapcsolatos ügyekkel foglalkozzon. Az, hogy bárki bármit gondol ezekről a dolgokról, engedje meg a tisztelt képviselő úr, hogy ne minősítsem. Számomra sokkal fontosabb az, hogy mi az, ami ebből kormányzati akarattá transzformálódhat. Természetesen egyik sem transzformálódott kormányzati akarattá. Hiszen ezt a képviselő úr is látta a parlament elé beterjesztett országgyűlési határozattervezetből is, az országos területfejlesztési koncepcióból is, amely most készül. A képviselő úr nálam sokkal jobban ismeri azokat a területfejlesztési szabályokat, amelyek a ma garanciáit, illetőleg a mai játékszabályokat tartalmazzák.
Kérem képviselő urat, hogy fogadja el a válaszomat, és ne próbáljon olyan kérdésekben megnyilatkozásra szorítani, ami nem igaz! Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit