DR. LOTZ KÁROLY

Full text search

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Ha egy szóval kell válaszolni, akkor azt mondom, hogy igen, tehát jogos.
A képviselő úr sokakat érintő és aktuális kérdésre hívta föl a figyelmet. A távbeszélő-szolgáltatás gyors ütemű fejlődése a korábbitól eltérő megoldásokat is szükségessé tett. Elég utalnom arra, hogy az elmúlt évtizedek ütemét lényegesen meghaladó fejlesztés történt az elmúlt két évben. A fővonalak száma 40 százalékkal emelkedett két év alatt, és így az európai középmezőnybe sikerült felküzdeni magunkat.
A helyi távbeszélő-szolgáltatásokban mintegy fél évvel ezelőtt kezdődtek meg a képviselő úr által említett rádiós kapcsolású telefonállomás-létesítések, elsősorban a ritkán lakott és hálózatilag nehezen elérhető vagy nem gazdaságos területeken. Műszakilag ezek a távbeszélő-állomások valóban helyi tápellátást igényelnek, ami viszont többletköltséggel jár. Az is tény, hogy az elektromos hálózat meghibásodása esetén csak akkumulátorról lehet használni ezeket, és ezeket csak költségtérítés ellenében bocsátják rendelkezésre.
Teljes mértékben indokoltnak tartom, hogy a rádiós vonalak minőségi különbsége és a helyi áramfelhasználásból adódó többletterhek a tarifák mérséklődésében is tükröződjenek. Ennek megfelelően felkértem a Matáv elnök-vezérigazgatóját, dolgozzon ki javaslatot ezen többletköltségek kompenzálására. Ő tájékoztatott a következőkről: vállalta, hogy '97. április 1-től a korábbi 20 impulzus ingyenes használati időt további 20 impulzussal emeli, ami kedvezőbb távközlési díjat jelent; vállalta, hogy az egyéni előfizetők részére '97. január 1-től 72 óráról 48 órára csökkenti a kötbéremelési hiba-elhárítási időt, tehát gyakorlatilag gyorsabb hibaelhárítást vállalt; végül a korábban felszerelt, ezután létesítendő egyéni előfizetői készülékekhez az akkumulátorokat 50 százalékos árkedvezménnyel és 6 havi részletfizetéssel, a közintézményeknek pedig ingyenesen szolgáltatja.
Ha megengedi, még folytatnám a következő egy percben. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit