DR. SZABAD GYÖRGY

Full text search

DR. SZABAD GYÖRGY
DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Tisztelt Elnöknő! Tisztelt Országgyűlés! A Magyar Demokrata Néppárt is igen fontosnak tartja a Fidesz-Magyar Polgári Párt által felvetetteket, valóban nagy fontossága van annak, hogy Magyarország részéről ne csak a kormányzat, hanem az ellenzék is hangot adjon annak a kívánságnak, hogy Magyarország az első körben a NATO tagja legyen.
Itt nem egyszerűen arról van szó, hogy presztízsszempontok, netán történelmi szerepünk elismerése kapcsolódik ehhez a kérdéshez, hanem valóban a jövőnk szempontjából nagyon lényeges biztonsági szempontok ezek. Ha a magyar ellenzék kellőképpen hangsúlyozza azt, hogy a NATO-nak nagy fontosságot tulajdonít, megad a majdani NATO-tag Magyarország részéről minden támogatást, amit a közös biztonság igényel, ennek a jelenlegi politikai helyzetünkben - amikor Európa és a világ számot vet azzal, hogy Magyarországon kormányváltozás következhet be a következő választások után - kiemelt fontossága van.
Legyen szabad itt még két mozzanatra felhívni a figyelmet! Először arra, hogy van egy burkolt és nem burkolt NATO-ellenes propaganda, vannak ijesztgetések, a rádióban ismételten elhangzó hírek arról, hogy milyen anyagi terhelést jelent majd a NATO-ban való részvétel, nem viszonyítva ezt a belső (Az elnök csengője megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) honvédelmi kiadásainkhoz.
(9.30)
A harmadik pedig, amit sokan hangoztattak, hogy nekünk nemcsak az az érdekünk, hogy Nyugaton biztos hatalmi helyzet legyen, hanem hogy északon, délen (Az elnök kikapcsolja a szónok mikrofonját.) és keleten is. Ezt támogatni kívánjuk. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit