DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Valahogy olyan dolog ez, mint a Postabank ügye, csak szerencsére egy kicsit kevesebb kárt okoz. Valahonnan elröppen egy teljesen megalapozatlan állítás, és ennek következtében kitörhet a pánik. Itt is ez történhetett. Nem tudom, hogy az újság és az újságíró honnan vette ezt az értesülését. A volt szakszervezeti és munkahelyi művelődési intézmények évek óta szerepelnek a költségvetési törvényben, a tárca fejezetében egy, sajnos, meglehetősen szerény, 300 millió körüli összeggel.
A minisztérium több ízben kifejtette azt az álláspontját, hogy ezek az intézmények igen fontos, sok helyütt hiánypótló szerepet töltenek be, nem egy helyen az adott település egyetlen közművelődési intézményeként működnek, és egykori alapítóiknak, tulajdonosaiknak, fenntartóiknak legfeljebb részlegesen, vagy egyáltalán nem futja már arra, hogy fenntartsák őket. Ennek következtében tehát ezeknek az intézményeknek a támogatása szakmailag különösen indokolt, a minisztérium vezetésének egyáltalán nem áll szándékában ezt megszüntetni, sőt, ha lehet, akkor az éves költségvetési törvényben ezt a támogatási összeget szeretnők növelni, legalább az infláció mértékéig.
Minthogy a költségvetési törvényt természetesen az Országgyűlés alkotja, a volt szakszervezeti és munkahelyi művelődési intézmények működési támogatását és annak mértékét majd a parlament fogja eldönteni. Természetesen számítok ebben az ügyben képviselőtársaim jóindulatára, amikor majd a gombot kell megnyomni.
Ennyit tudok az ügyről mondani. Magam sem tudom, hogy honnan merülhetett fel ez az ötlet, hogy ezeknek a támogatását meg kellene szüntetni. Nem kívánjuk megszüntetni, és amennyiben az Országgyűlés jóváhagyását adja, akkor nem is fog megszűnni ez. A biztosítottságra csak ezt tudom mondani. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit