VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! Nemrégiben a lapok beszámoltak arról, hogy a nagyobbik kormánypárti frakcióban újra felmerült a képviselői alap létrehozásának ötlete. A javaslat szerint minden egyéni mandátummal rendelkező képviselő 10 millió forintos keretet kapna az indoklás szerint választókerülete fejlesztésére. Ennek forrása a koncepció szerint az Országos Területfejlesztési Alap lenne. A hírek szerint az ötlet olyan szinten van, hogy Lamperth Mónika MSZP-s frakcióvezető-helyettes asszony már átküldte ezt a tervezetet Baja Ferenc területfejlesztési és környezetvédelmi miniszternek.
Tisztelt Államtitkár Asszony! Felmerült rögtön a kérdés, hogy kinek használ ez az ötlet. 176 egyéni választókörzet van az országban, ebből 149 MSZP-s egyéni mandátum - tehát ez azt jelenti, hogy ez az ötlet 84 százalékban az MSZP frakciójának kedvez. Ha ehhez hozzávesszük a kisebbik kormánypárt frakcióját is, akkor ez 166 képviselőt jelent, vagyis az MSZP-SZDSZ kormány 94 százalékban kedvezményezettje ennek az ötletnek. Az összeg nagysága - nyilván ki lehet fejben számolni - 1,7 milliárd forintot jelent. Szeretném emlékeztetni önöket arra, hogy a tandíjbevételből körülbelül hasonló nagyságrendű összeget reméltek. Most úgy tűnik, hogy erre a féle fejlesztésre van forrás.
Tisztelt államtitkár asszony, azt kérdezném attól, hogy ön ebből a keretből milyenféle területfejlesztést lát megvalósíthatónak; ellenőrizhető-e ez a pénz, ha ez az ötlet törvényjavaslat formájában beérkezik a Ház elé és megvalósul; hogyan történik az elszámolása; támogatja-e egyáltalán a kormány ezt az elképzelést; és Baja Ferenc miniszter úr - vagy ön, ha részt vett ezen az MSZP frakcióülésen - ott helyben támogatta-e ezt a javaslatot vagy sem. Tisztelettel várom a válaszát. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit