DR. TABAJDI CSABA

Full text search

DR. TABAJDI CSABA
DR. TABAJDI CSABA (MSZP): Mészáros István képviselőtársam itt elmozdulást látott. Mondott egy kulcsigét, hogy mozduljunk el. Én két és fél éve próbálom meggyőzni őt erről, de eddig még minden variánsra valamiféle kifogást és indokot talált, hogy miért nem jó.
Azt hiszem, hogy igenis lehet megoldást találni, ha van politikai akarat. Nem hiszem, hogy mind a hat politikai pártot meg lehet győzni erről, de az elmúlt hetek, hónapok vitája után hiszem, hogy ellenzéki oldalon is van olyan párt, amelyben van kellő nemzeti felelősségérzet, és egészen másképp gondolkodik, mint Sepsey Tamás úr; hiszen önök, uraim, állandóan azt mondogatták, hogy ez a kormány a határon túli magyarok feje fölött hoz bizonyos döntéseket. Uraim, aki nem oldja meg a parlamenti képviselet ügyét, külpolitikailag nem a határon túli magyarok feje felett, a határon túli magyarok ellenében politizál!
Szeretném elmondani Sepsey képviselő úrnak - mert ő, akárcsak a Bourbonok, állandóan ismételget bizonyos dolgokat -, hogy igenis, az EU-kérdőív előírja Magyarország számára kívánalomként, hogy oldjuk meg a kisebbségek parlamenti képviseletét. Ez tény, elolvasható az Agenda 2000-ben, tessék megnézni.
Másrészt nem kell hozzá nagy tájékozottság, hogy Van der Stoel úr, az EBESZ kisebbségi főbiztosa minden egyes alkalommal visszatérően ezt megkérdezi tőlünk.
Harmadrészt, újra, talán nem feleslegesen: az alkotmányos kötelezettségen kívül igenis morális kötelességünk e kérdés megoldása. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit