DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Remélem, ki tud szaladni a miniszterelnök úr addig, mert rá vonatkozólag lenne egy-két megjegyzésem, amit illett volna itt meghallgatnia (Dr. Szabó Zoltán: Majd tőled tanulunk illemet!); nevezetesen: felhívtam volna a figyelmét arra, hogy szokásától térjen el, és ne rendszeresen nyílt valótlanságokat mondjon itt, Ház előtt, hiszen a mezőgazdaság tönkretételében (Zaj.) a Horn-kormány jeleskedett. A Független Kisgazdapártot kizárták ebből olyannyira, hogy még a földművelésügyi minisztere, Nagy Frigyes miniszter úr is néhány hónappal ezelőtt a Kossuth rádió egy adásában elismerte, hogy bizony a Független Kisgazdapártnak volt igaza, mert reprivatizálni kellett volna (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Jaj!), és ebben az esetben a mezőgazdaság ma nem itt tartana. Sajnos a miniszterelnök úr nem figyel a saját miniszterére, mert akkor nem mondana ilyen képtelenségeket. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiból.)
Egyébként üzenem a miniszterelnök úrnak, hogy a magyar mezőgazdaságot elsősorban az a tény tette tönkre, hogy a volt kommunista párttitkárok, tsz-elnökök, tanácselnökök, főkönyvelők, párttitkárok a párttitkári takarékbetétkönyveket... (Derültség a kormánypárti padsorokban.), a párttitkári tagkönyveket átcserélték takarékbetétkönyvekre, igen tisztelt MSZP-s képviselőtársaim. Tehát tessék visszaadni a takarékbetétkönyveket és a tulajdoni lapokat, és akkor rendbe lehet hozni a mezőgazdaságot!
Ami most már a rendőrségi atrocitás kifogásolása volt, kérem, egyértelmű, hogy a Metész-tüntetés alkalmával alkalmazott rendőri brutalitást kifogásoltuk - hogy idős nővel szemben karakánoskodott a rendőrség -, a sorozatgyilkosoknál meg sehol nincs, mint ahogy Fenyő János meggyilkolásánál sem volt sehol. Eddig még nem beszéltünk arról, hogy hol követték el ezt az elképesztő gyilkosságot, a II. kerületi rendőrkapitányság közvetlen közelében, az ő fő közlekedési útvonaluknál, ami azt jelenti, hogy a gyilkosok fokozott biztonságban érzik magukat a rendőrkapitányság közelében.
Na, kérem, én úgy gondolom, ezen kellene elgondolkodni! Ha most már kérdezik, hogy mi a megoldás - mert Szekeres frakcióvezető-társam kérdezte -, ismét elmondjuk. Először is a rendőrséget meg kell erősíteni! Kérem szépen, nem Tóth Andrásból kell hirtelen tábornokot csinálni, hanem a közrendőröket kell megfizetni és megfelelő eszközökkel ellátni a rendőrséget. Emellett a polgárőrséget mindenfajta eszközzel el kell látni: pénzeszközzel és egyéb eszközökkel is megfelelő jogi védettséget kell számukra biztosítani. Egy olyan büntetőkódexre volna szükség, amely rendkívüli mértékű szigorításokat alkalmaz. Itt ismételten a Ház figyelmébe ajánljuk, hogy az emberölés minősített eseteire nézve, ideiglenes jelleggel, az emberi élet védelme miatt, de vissza kell állítani a halálbüntetést. (Dr. Szabó Zoltán: Ne ölj!) Ezzel nem lehet várni egy napot sem! (Taps a Független Kisgazdapárt soraiból.)
Legyen szabad arra is rámutatnom, hogy természetesen a büntetőeljárási kódexet is merőben új alapokra kell helyezni. Ne a bűnözővédelem legyen a fontos, mint ahogy ezt önök beállították, hanem a bűnözők elleni eredményes harc! Kérem, azt hiszem, önmagában az a tény, hogy itt az utóbbi időben a sorozatgyilkosságok mellett tulajdonképpen egy olyan hangulat alakult ki, amikor senki nem lehet biztonságban, aki a lakását elhagyja, de már a lakásában sem lehet biztonságban, ez egyértelműen megköveteli a rendkívül gyors és határozott intézkedéseket.
De kérem, hogy a miniszterelnök ad egy hetet a belügyminiszter úrnak, ad egy hónapot a határőrségnek, ez felveti bennem a gondolatot, hogy a magyar nép pedig május 10-ig ad önöknek határidőt (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), és akkor valamennyiüket nyugdíjazzuk, és rendet teszünk a közbiztonságban. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)
Köszönöm a türelmüket. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit