DR. TÍMÁR GYÖRGY

Full text search

DR. TÍMÁR GYÖRGY
DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Mélyen tisztelt Országgyűlés és mindazok, akik ezen késői órában a köz dolgaira figyelnek! Sajnálatos eseménysorozatot élünk át mindannyian a mindennapokban, amelyet lényegileg úgy lehet röviden megfogalmazni, hogy megingott hazánkban a közbiztonság, megingott az a nyugalom, amely a társadalom rendeltetésszerű funkcionálásának az alapja. Azonban úgy gondolom, mélységes hiba volna ezt a problémakört kizárólag a belügyi vagy az igazságszolgáltatási apparátus hibás funkciójára visszavezetni, illetőleg az ott dolgozó munkatársaknak felróni. Megítélésem szerint egész másról van szó.
Elöljáróban szeretném a figyelmükbe ajánlani azt, hogy társadalmunkat jelenleg milyen alapvető tényhelyzet jellemzi. Álláspontom szerint egyes lényeges elemeiben súlyos rendezetlenség tapasztalható a közállapotok tekintetében. Megingott a közbiztonság, a jogbiztonság, és a diszkrimináció sajnos a mindennapi élet széles körű gyakorlatává vált.
Úgy gondolom, hogy az egykori nómenklatúra gazdasági eszközökkel végrehajtott és privatizációnak nevezett restaurációja - illetve talán használhatom erre azt a kifejezést is, hogy ellenforradalma - olyan morális csődöt okozott társadalmi méretekben, ami a mesterséges kuszaságok, a rendezetlenségek és a diszkrimináció következtében a nemzetközi maffiák bázisterepe számára is netán alkalmasnak tűnőnek, vagyis büntetőjogi értelemben tetthelynek züllesztheti le az országot. Lényegileg tehát köztörvényes módszerekkel és zavaros frontvonalakkal súlyosbított, akár polgárháborúként is minősíthető a jelenlegi sajnálatos közállapot. Félő, hogy kialakul egy úgynevezett következmény nélküli társadalom, ahol az erőszak, ahol a pillanatnyi erőfölény mindannyiunk számára egyre nehezebb perceket okoz, és egyre jobban megkeseríti az amúgy sem túlságosan megfelelő életszínvonalat.
Ami a konkrét bűncselekményt illeti, a múlt heti alig sötétedéskor, a tömegek által járt utcán elkövetett gyilkosságot, az én megítélésem szerint ez akár felfogható úgy is, mint egy figyelmeztetés a maffia részéről a nómenklatúra felé.
Tűrhetetlen ez a helyzet, és amikor szót kértem és szót kaptam itt, ebben a Házban, akkor az vezet, hogy mindannyian közösen lépjünk fel az ilyen és ehhez hasonló bűncselekmények ellen, de ennek a gyökerét csak akkor lehet megszüntetni, e helyzet kiváltó okát, ha valóban minden vonatkozásában a magyar alkotmány írott szavai és szellemisége érvényesül úgy a polgári jog, mint a büntetőjog teljes terjedelmében.
Elnök úr, köszönöm a szólási lehetőséget.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit