DR. BERNÁTH VARGA BALÁZS

Full text search

DR. BERNÁTH VARGA BALÁZS
DR. BERNÁTH VARGA BALÁZS (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt az előterjesztett törvényjavaslatot fontosnak és szükségszerűnek tartja. Annál is inkább, mert minden támogatottság, amely az önkormányzatokon keresztül az érintett térségeknek jut, részben az állampolgárok közérzetét, részben életkörülményeit javítja.
Azonban e támogatottság mellett bizonyos aggályaink is megfogalmazódtak. Mint ahogy államtitkár úr elmondta, a támogatottság elosztásánál a költségkihatást és költségtakarékosságot tartották szem előtt. Mi úgy ítéljük meg, hogy költségtakarékosság ne az elosztásnál, a támogatottság vagy a pályázat elbírálásánál történjen, hanem a már kiosztott támogatás összegének a beruházás közbeni felhasználása során.
(19.00)
Ezért helyesnek is tartjuk, hogy a 20 százalékos önrész az érintett önkormányzatok részéről e támogatottsághoz hozzátartozik.
Megítélésünk szerint a 250 darab benyújtott igényből bizony elég kevés önkormányzat tudott részesülni; 117 pályázatot fogadhatunk el, illetve ennyi van javasolva; 133 darab pedig elutasításra került. A legsajnálatosabb ebből éppen az, hogy 54 olyan igénynek az elutasítására is sor került, amely a pályázatok teljes tartalma szerint megfelelő volt, kifejezetten a pénzügyi fedezet hiánya volt az, ami az elutasítást megalapozta, illetve megokolta.
Álláspontunk szerint a kormánynak kell elsősorban takarékoskodni, ésszerű gazdálkodást folytatni, különösen körültekintően kellett volna eljárni a privatizáció során, és akkor nem 117 darab pályázat elfogadásáról lehetett volna dönteni, hanem sokkal többről.
Köszönöm szépen türelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit