DR. HACK PÉTER

Full text search

DR. HACK PÉTER
DR. HACK PÉTER, az alkotmány- és igazságügyi bizottság előadója: Köszönöm szépen, elnöknő. Tisztelt Ház! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Az alkotmányügyi bizottság - hasonlóan a külügyi és a honvédelmi bizottsághoz - a mai napon rendkívüli ülést tartott, és ezen a két előbb említett bizottsággal egyezően egyhangú döntéssel támogatta a javaslatot.
Ezért még nem álltam volna fel, hogy ezt közöljem, bár azt gondolom, fontos szempont, de szeretném tájékoztatni a Házat, a bizottság állást foglalt abban a kérdésben is, hogy az alkotmány értelmében milyen módon kell határoznia az Országgyűlésnek.
Tájékoztatom a tisztelt Házat, hogy a határozati javaslat két pontjáról külön kell szavaznunk.
Az 1. pont, amely a légtér igénybevételének lehetővé tételéről, illetőleg a repülőterek használatáról szól, az alkotmány 40/B. § (1) bekezdése és 40/C. § (1) bekezdése alapján a jelen lévő képviselők több mint felének igen szavazatát igényli.
A 2. pontban foglalt felhatalmazás, amely az orvoscsoport kiküldésére vonatkozik - bár valamennyien tisztában vagyunk azzal, hogy nem harcoló alakulat, hanem pusztán orvosok kiküldéséről szól -, az alkotmány értelmében csapatok külföldre küldésének minősül, így az alkotmány 19. § (3) bekezdés j) pontja és 19. § (4) bekezdése alapján valamennyi országgyűlési képviselő kétharmadának szavazatát igényli, ezért két szavazással kell döntenünk, de ezt a támogatást mi is kérjük a Háztól.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit