DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Képviselő Úr! Azt gondolom, eléggé sajátságos a helyzet, hiszen az országos területfejlesztési koncepció, ahogy a képviselő úr is említette, éppen most van a parlament előtt; az általános vitája lezárult, részletes vitájára még ezt követően fog sor kerülni. Tehát a Házszabály alapján módosító indítványok, csatlakozó módosító indítványok beadására még most is sor kerülhet.
Képviselő úr nagyon helyesen mondta: az a koncepció, amit benyújtottunk, a megyei területfejlesztési tanácsok, önkormányzatok, önkormányzati szövetségek, illetve az érdekképviseleti szervek egyetértésével került a parlament elé. Mindössze 28 módosító javaslat érkezett; és ma is alapelvünk az, hogy a korábban kialakított szakmai-társadalmi egyetértés fenntartása megtörténjen, továbbra is fennálljon, és csak és kizárólag egyetlen szakmai szempont: a területfejlesztés jobbítása legyen valamennyiünk célja.
Az, hogy milyen módosító indítványok érkeznek, illetőleg ezeknek a módosító indítványoknak mi lesz a sorsa, egészen addig, ameddig a részletes vita le nem zárul, és a részletes vitát követően a Házszabály 106. § (4) bekezdése alapján az előterjesztő írásban nem tájékoztatja a frakcióvezetőket arról, hogy mely módosító indítványokkal ért egyet, azt gondolom, formálódhat.
Szeretném megnyugtatni a képviselő urat, hogy a tárca, illetőleg a kormány mint e koncepció előterjesztője, csak és kizárólag olyan módosító indítványokat támogat, amelyek ugyanazt az egyetértést és valamennyi megyei területfejlesztési tanács támogatását élvezik, mint amit az országos területfejlesztési koncepció is élvezett (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hiszen valamennyiünk érdeke sérülne ellenkező esetben.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit