CSÓTI GYÖRGY

Full text search

CSÓTI GYÖRGY
CSÓTI GYÖRGY (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Államtitkár úr 43 millió meg 50 millió forintról beszélt. Az elmúlt három esztendő során ennyi támogatást tudott adni a Zeneakadémiának, a Zeneművészeti Főiskolának a kulturális tárca. Ez körülbelül két közepes labdarúgónak az ára.
Tisztelt Államtitkár Úr! Nem gondolja, hogy ez egy kicsit kevés? Nem gondolja azt, hogy az önök által végzett vizsgálatok - amelyek arra utalnak, hogy piacgazdasági viszonyok közé kívánják kényszeríteni ezt a zenei intézményt - nem megfelelő forma? Magyarországon tradíciói, hagyományai vannak a zenei életnek és a zenei élet működésének, más feltételei vannak, mint például az Egyesült Államokban vagy Nyugat-Európa néhány országában. Itt nincsen mecenatúra, itt nincs olyan mértékű támogatás és szponzorálás, amely egy gazdag országban elvárható, és adott esetben valóban meg is valósítható. Ezzel a magatartásukkal önök teljesen lerombolják (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a magyar zenei kultúrát.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit