DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Engedje meg mindenekelőtt megjegyeznem, hogy a Művelődési Minisztérium nem tart fenn futballcsapatot, de ha netán ezt megtenné, 12 millió meg 50 millió forintot biztosan nem adna egy futballistáért sem.
Képviselő úr természetesen félreértett - mert félre óhajtott érteni -, a Zeneakadémia nem ennyi támogatást kapott. A Zeneakadémia megkapta az egyébként minden más képzésre vonatkozónál - ismerve a zeneművészképzés sajátosságait - sokkalta magasabb normatíváját, amely a költségvetésből az intézménynek jár. Ezen felül kapott rendkívüli segélyként egyszer 12, egyszer 31, egyszer 50 millió forintot. Amikor megint képtelen volt normálisan gazdálkodni és felhalmozta az adósságait, az állam - egyébként meg kell mondanom, elveinkkel ellentétben - a segítségére sietett, de nem lehet a végtelenségig azt tűrni, hogy rosszul gazdálkodó intézményeket az utolsó pillanatban mentőövvel mindig a költségvetés húzzon ki, mert ez nem vezet sehova, képviselő úr. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit