DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Asszony! Igen sok műfajban tettem már fel kérdést önnek, hogy a volt Szekszárdi Húsipari Vállalat ügyében ki a felelős a hanyag privatizációért. Körülbelül 15 oldalnyi anyag elhangzott már az Országgyűlésben.
Mint Tolna megyei képviselőnek nekem rendkívül fontos volt a Szekszárdi Húsipari Vállalat pontosan azért, hogy ami még menthető volt az elmúlt években, mentsük meg a cégből, mert nem mindegy Tolna megyének, hogy mi történik ezzel a vállalattal, hiszen több mint 1200 dolgozót foglalkoztatott, számtalan beszállítót, kistermelőt, állattartót, és még a kukoricatermelésre is kihatása volt Tolna megyében. Ennyi hibát véletlenül és segédlet nélkül elkövetni nem lehetett, mint amennyi hibát az ÁPV Rt. elkövetett a Szekszárdi Húsipari Vállalat eladása során.
Ön mindig kitérő választ adott nekem arra a konkrét kérdésemre is, hogy ki a felelős a hanyag privatizációért. Azonban megszületett a felügyelőbizottság jelentése, mely komoly teret szentelt annak, hogy ki a hibás. Néhány mondatot idéznék ebből. Az ÁPV Rt. igazgatósági tagjainak felelősségét megnevezi a jelentés, hiszen mindenféle jogi és közgazdasági ellenérvekkel szemben támogatta a szerződést. Olyan vevőnek adta el, aki erre egyébként sem szakmailag, sem pénzügyi feltételekkel nem volt alkalmas, nem tartotta be a gazdasági társasági törvény szabályait. Felelősnek véli a jelentés az ÁPV Rt. vezérigazgatóját; felelősnek tartja az agrárgazdasági ügyvezető igazgatóság ügyvezető igazgatóját; felelősnek tartja a jogi ügyvezetőt igazgatóság ügyvezető igazgatóját a tranzakció előkészítésében és lebonyolításában közreműködő munkatársaknak szinte minden körére kiterjeszti, továbbá megállapítja a felelősségét az értékelő bizottságnak is (Az elnök poharát megkocogtatva jelzi az idő leteltét.), mely súlyosan megsértette az értékelési szempontokat.
Miniszter Asszony! Ennek ismeretében ön milyen további lépésre szánta el magát? Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit