DR. LOTZ KÁROLY

Full text search

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném előrebocsátani, hogy térségfejlesztési szempontból Kunszentmárton és Martfű között rendkívül fontos az az út, amit ön említett, ezért ezt mielőbb megvalósítandónak tartjuk. Martfű város önkormányzata, mint ahogy ön említette, két alkalommal pályázott. Először 50 millió forintot nyert a pályázaton, másodszor pedig a lehetőségeket többszörösen meghaladó igény miatt erre nem volt lehetőség.
A több mint 13 kilométeres útszakasz kiépítésére három lépcsőben kerülhet sor, és terveink szerint sor is fog kerülni. A teljes beruházás mintegy 300 millió forint. Az első ütemben még ebben az évben a Tiszaföldvár-Martfű közötti földútra szilárd burkolat kerül, erre a célra 1998-ban mintegy 130 millió forint fordítható. A második ütemben a korábban lényegesen kisebb forgalomra készült Tiszaföldvár-Kungyalu közötti 7,5 kilométeres útburkolat megerősítésére kerül sor, itt a kivitelezői munka a közbeszerzési eljárás során már megindult. S végül a harmadik lépés a Kungyalutól Kunszentmártonig terjedő szakasz felújítása lesz, amely három éven belül valósítható meg.
Az ütemezett munkák eredményeként elkészülő megfelelő méretű és terhelésű útszakasz igen nagy lehetőséget nyújt a jelenlegi, majdnem 20 kilométeres elkerülő szakasz lerövidítésére, kikerülésére. Azt hiszem, ez Kunszentmárton és Martfű lakossága, de térségfejlesztési szempontból valamennyi arra haladó jármű számára kedvező hír.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit