DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársam! Amikor ön még interpelláció formájában nyújtotta be ezt a szentendrei földügyet, akkor ígéretet tettem önnek arra, hogy a Pest Megyei Főügyészségnél egy vizsgálatot kérek, és annak eredménye után tájékoztatni fogom. Ezt a vizsgálatot megkértem, és sajnos negatív eredménnyel járt, ami a mi ügyünket illeti, mert a főügyészség azt igazolta vissza, hogy semmiféle olyan eljárási szabálysértést nem talált, amely alapján büntetőügyet vagy egyéb fegyelmi ügyet kezdeményezhetne, sőt arra sem látott módot, hogy a már korábban, az árverések során kiadott földeknek az eredményét, a közhitelességét, illetve esetlegesen az ingatlan-nyilvántartási bejegyzését megsemmisítse és új eljárást rendeljen el.
Marad tehát az a helyzet, amiben önnek igaza van, hogy egy olyan Pest környéki problémával állunk szemben, amely nemcsak Szentendrén, hanem máshol is jellemző, hogy a korábbi ingatlan-nyilvántartási adatok nem egyeztek meg azzal az adatbázissal, amire az árveréseket vezették. Egyebekben sajnos az árverés eredménye valamennyi - több mint háromezer - árverező esetében jogerőre emelkedett, tehát akkor nem kifogásolták. Amikor kiderült, hogy az ingatlan-nyilvántartási adatok valóban nem egyeznek meg a tényleges területi adatokkal, akkor ez a probléma - mint sajnos az ország más területein is - már csak egyetlen megoldást feltételezhet, amire 1997-ben a XXXIII. törvény 8. §-a lehetőséget biztosított, nevezetesen - és ez kétségtelenül csekély vigasz - a kárpótlási jegyek arányos visszatérítését.
(16.20)
Magyarul: amennyivel kevesebb földet kapott valaki, mint ami ténylegesen papíron szerepelt, annak a különbözete kárpótlásijegy-ellenértékben kerül visszatérítésre. Nem egyedi problémáról van szó. Ez viszont, kétségtelen tény, hogy nem ennek a parlamentnek a hibája: ez a közel 50 éves elhanyagolt ingatlan-nyilvántartás, a be (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) és át nem vezetett adatok miatti probléma.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit