DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Államtitkár Úr! A vasút biztonsága fontos közrendvédelmi érdek. (Dr. Szabó Zoltán: Tényleg?) Önök négy évvel ezelőtt azt ígérték, hogy megteremtik a közbiztonságot. Az országos rendőrfőkapitány a Magyar Nemzet január 29-én megjelent számában azt nyilatkozta, hogy az ezredforduló előtt nem lesz vasúti rendőrség. Kérem, ez elfogadhatatlan! Arra hivatkozott, hogy se létszám, se pénz. Önök persze a közbiztonság megteremtését ígérték négy évvel ezelőtt.
1945-ben az ideiglenes kormány az akkori ínséges időkben fel tudta állítani a vasútbiztosító zászlóaljat - főleg a szovjet katonák fosztogatásai, randalírozásai ellen. Önök még erre is képtelenek! (Dr. Szabó Zoltán: És hol vannak a szovjet katonák?) Legalább a belső, frekventált járatokon vagy az egyes külföldi járatokon - mondjuk, Romániába és Ukrajnába irányuló járatokon - kellene fegyveres kíséretet biztosítani, és akkor nem fordulhatott volna elő, államtitkár úr, hogy a Budapest-Lajosmizse közötti diszkóvonatot több alkalommal (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) szétverték a randalírozó fiatalok. Egy alkalommal tizenhatszor húzták meg a vészféket. (Az elnök ismét jelzi az időkeret leteltét.)
Köszönöm. Nem tudom elfogadni a válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit