DR. LOTZ KÁROLY

Full text search

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Elnök Úr! Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Jogos a kérdés, magam is személyesen járva ott, többször tapasztaltam a várakozási és egyéb problémákat. Kérdésére, hogy mi történt, ön is tudja, hogy '91-'92-ben 250 millió forint ráfordítással, aztán még néhányszor bizonyos ráfordításokkal - de ez volt a lényeges - elég lényeges korszerűsítés történt, de a nagyarányú teherforgalom miatt tovább romlott a híd állapota, ez nem volt elégséges. Kétségtelen tény, hogy az ilyen helyzet jelentős veszteségeket okoz. Azt hiszem, azt senki sem tudja pontosan kiszámolni, hogy ez áttételesen milyen nemzetgazdasági veszteségeket okoz, de kétségkívül okoz.
Tiszaugnál a folyamatos és zavartalan átjutásban - ezt akkor is mindnyájan egységesen tapasztaltuk, nem is nagyon kellett ehhez különösebb szakértelem - csak a közúti és a vasúti forgalom szétválasztása hozhat eredményt. Ennek a tanulmánytervei elkészültek. Eszerint a meglévő pilléreket kiszélesítjük, a déli oldalon halad majd át a vasúti, az északi oldalon pedig külön, új felszerkezeten a közúti forgalom. Ez nélkülözhetetlen, enélkül bármilyen további korszerűsítés semmit sem ér.
A munka tervezése és előkészítése folyamatban van. A kivitelezés várható költsége mai áron meghaladja a 2 milliárd forintot, tehát a probléma igazából ez, hogy az Útalap tervezése, rakosgatása közepette hogy sikerül ezt megoldani. A megvalósítására tehát ennek függvényében kerül sor, be van tervezve. Tekintettel a 44-es főút kiemelt jelentőségére és a híd - nyugodtan mondhatjuk - térségfejlesztési stratégiai szerepére, igyekszünk a lehető leggyorsabban. Jelenleg 2001-et tudom ígérni mint elkészülési határidőt, tehát három éven belül ennek el kell készülnie.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit